GIL ROMERO – Special Effects Make-up Artist

V Slovenijo za kratek čas prihaja
umetnik ličenja na področju specialnih efektov, Gil Romero.

Kdaj? 03. 06. 2019 ob 16h
Kje? MUD Studio Slovenija, Rimska cesta 13

Program:
16.00 – 17.00
Kratko druženje in predstavitev gosta
17.00 – 19.00
Demonstracija izdelave specialnih efektov na modelu

VSTOP PROST

Prijave: info@makeupdesignory.eu

Gil Romero je make-up inštruktor pri Make-up Designory že 15 let.

Kot profesionalni make-up artist in specialist posebnih efektov (SFX) je Gil Romero pridobival izkušnje pri filmu in na televiziji vse od leta 1995.
Po okvirjem MUD-a je Gil predaval in demostriral tako lokalno kot tudi mednarodno na področju simulacij izdelave poškodb, protetike in konstrukcije protetike ter nanašanja le teh. V letu 2009 je skupaj z Make-up Designory posodobil tudi knjigo Character Make-up textbook.

Rezultate njegovega dela lahko spremljamo na televiziji in v filmih kot so The Unit, Scrubs, Prison Break, Untold Stories of the E.R., The Sarah Silverman Show, The Late, Late Show with Craig Ferguson, The Shield and America’s Next Top Model, Midnight Movie, Five Fingers z Laurence Fishburne, Route 666 z Lou Diamond Phillips, Rob Zombie’s House of 1000 Corpses.

Razvil in izdelal je material za nanos tattoojev za Sherri Moon-Zombie v filmu Lords of Salem in 31 the Movie. Koordiniral je tudi sekcijo specialnih efektov za kratek film  Wounded Embark of a Lovesick Mind, avtorja, ilustratorja in režiserja Grisa Grimlyeja. Dodatno je pripravil tudi protetiko in efekte za Universal Studio Hollywood in Tokyo live- action stunt show WaterWorld, the Anubis puppets for The Mummy II: Chamber of Horrors, Busch Gardens Howl-O- Scream karakter “Jack”, FuseTV/ Fangoria Chain- saw Awards, Lady Gaga in ostale mjuzikle. Deluje tudi na področju franšiz za video igre in specialne trauma simualcije za podjetja in organizacije vključno z enim največjih in tehnološko razvitih centrom v Ameriki, Integris Burn Center.