Nicole Faulkner

2018 Nominacija v kategoriji • Outstanding Make-up for a Multi-Camera Series or Special
(Non-Prosthetic): RuPaul’s Drag Race • 10s Across the Board • VH1 • World of Wonder Productions

Nicole Faulkner, znana tudi kot “Lipsticknick,” si je ustvarila uspešno kariero kot make-up umetnica zvezdnikov ter začela tudi s svojo znamko z drznimi šminkami, pernatimi trepalnicami in nego za brezhibno kožo. Mogoče je že poznate, saj je poznana kot “lepotna influencerka* s 518.000 sledilci na Instagramu in 42.100 sledilcem na Twitterju. Leta 2015 je nastopila je v resničnostni oddaji Todrick Hall’s MTV Todrick. S tem si je povečala število internetnih sledilcev in postala javna osebnost. Njeno strokovno znanje se vidi tako v manevriranju znotraj industrije kot tudi v tehničnem znanju ličenja, ki se kaže v njeni izvedbi popolnih in dramatičnih videzov, od “drag queen” make-upa do visoke mode.

Letos je prejela drugo Emmy nominacijo za Outstanding Makeup for a Multi-Camera Series (Non-Prosthetic) za “The Ru Paul’s Drag Race’s”, epizode “10s Across the Board.” Za isto nagrado je bila nominirana tudi lansko leto. Serija se osredotoča na razkošne in ekstravagantne nastope, ki jih zajema “drag queen” kultura, ki so morda sanje marsikaterega make up artista.

Nicole, ki jo je umetnost navduševala že od otroških let, se je odločila, da pridobi izobrazbo v umetnosti ličenja v Make Up Designory šoli, preden se je soočila s profesionalnim svetom. Nedavno se je v šolske vrste vrnila ter celo podala intervju za MUD Talks, kjer je omenila, da je MUD ena izmed najbolj priznanih šol v Los An-gelesu in to tudi napisala na svoji spletni strani. Nicole je med drugim delala tudi kot make-up inštruktor. Svoje marketinške in umetnostne sposobnosti je uporabila, tudi ko je delala za znane znamke in zvezdnike kot so the Pentatonix, Tori Kelly, Todrick Hal in Def Leppard.