Kristina Frisch

2018 Nominirana v kategoriji • Outstanding Makeup for a Single-Camera Series (Non-Prosthetic):

GLOW • Money’s in the Chase • Netflix • Glitter Pictures, LLC

Kristina Frisch je vedela, da želi biti make-up artist, odkar je bila mala deklica. Ko je govorila o svojih otroških navadah, je dejala: “Bila so 80. leta in vsak film je imel preobrazbeno montažo. Neprivlačno dekle se je spremenila v lepotico. Nepriljubljen fant se je spremenil v volkodlaka. Takrat sem si rekla: To želim delati! Preprosto oboževala sem preobrazbe.” Lahko bi rekli, da so se Kristinine otroške sanje uresničile, saj je bila nominirana za Emmyja v kategoriji: Outstanding Makeup for a Single-Camera Series (non-prosthetic) za njeno delo v seriji Glow, ki govori o ženski ekipi rokobork v 80. letih prejšnjega stoletja. Zagotovo najbolj priljubljena za vsakogar, ki ima rad nenehno razvijajoč, barvit videz make-upa.

Za MUD se je leta 2001 odločila, ker ji je dal občutek, da je »del družine«, in tu se je naučila ne le tehnik ličenja, temveč tudi dragocenih lekcij o obnašanju v zaodrju. “Najbolj pomembna stvar, ki sem se je naučila pri MUDu, so bile osnove o delovanju zaodrja in kaj se bo pričakovalo od mene, kot make up artistke, ko bom delala na televiziji ali na snemanju filma. Ko prideš prvič na snemanje se od tebe pričakuje, da vse to preprosto veš. To bi verjetno bilo še bolj grozljivo, če me v šoli ne bi na to pripravili”, je še dejala.

Prihodnjim make-up artistom svetuje, da izkoristijo vsak trenutek v šoli in na snemanjih. “Vedno priznaj, ko nečesa ne znaš narediti ali ce potrebuješ pomoč. Če mora nekdo za teboj popravljati napake, ki si jih naredil, ker si poskušal narediti stvari, za katere nisi prepričan, da jih znaš, je potem to dosti bolj škodljivo kot samo prositi za pomoč že na začetku. Nobene sramote ni v tem, da ne znate narediti vsega. Če si še vedno študent, enako velja zate. Kadar koli vadiš novo tehniko, vprašaj vse, kar ti hodi po glavi. Celo najbolj kvalificirani umetniki potrebujejo nekaj pojasnil.”