Carleigh Herbert

2018 Nominirana v kategoriji • Outstanding Makeup for a Limited Series or Movie (NonProsthetic): American Horror Story: Cult • FX Networks • Twentieth Century Fox Television

2018 Nominirana v kategoriji • Outstanding Prosthetic Makeup for a Limited Series or Movie: American Horror Story: Cult • FX Networks • Twentieth Century Fox Television

Če ste kadarkoli gledali American Horror Story (AHS), potem veste, da so make-up in efekti vedno neverjetno dobri. Najsi bodo to temno zasenčene oči Hypodermic Sally v Hotelu ali s poslikavo postaran obraz Twisty klovna, je make-up vedno uporabljen, da se ustvarijo iluzije posasti, zlobnih duhov in vse, kar je vmes. Ta serija, ki pripoveduje zgodbe vznemirjajoče groze in nasilja, je čudovit kanvas za make-up artiste, da ustvarijo zanimive like in si s tem širijo in razvijajo umetniške sposobnosti.

Zato smo se posebej ponosni, da lahko rečemo, da je make-up artistka, ki je bila letos nominirana za Emmyja za njeno delo za American Horror Story: Cult, MUD diplomantka Carleigh Herbert. Letos je bila nominirana za Outstanding Makeup for a Limited Series or Movie (Non-Prosthetic) and Outstanding Prosthetic Makeup for a Series, Limited Series, Movie or Special za njeno delo na American Horror Story. Carleigh je sodelovala tudi izven serije Cult ter leta 2017 bila nominirana za Outstanding Makeup for a Limited Series or Movie (Non-Prosthetic) za American Horror Story: Roanoke.

Potem ko je diplomirala na MUDu, je asisitirala v make-up trgovinah za posebne efekte, da bi se tako bolj izpopolnila. V roku desetih let je napredovala do kultnih televizijskih serij kot je American Horror Story, kjer lahko vidimo njena mojstrska dela posebnih efektov z in brez protetike. Za IMATS je povedala: “Nenehno delam na tem, da postanem močnejša in bolj uveljavljena make up artistka.”