Ustanovitelj Make-up Designory-ja (v nadajlevanju MUD), Tate Holland, razmišlja o preteklih dveh desetletjih šole ličenja in razvoju kozmetične linije.

Začetki

MUD je svoja vrata odprl januarja leta 1998 z vizijo, da ustvari program šolanja, ki na prvo mesto postavlja učenca. V prvem mesecu odprtja smo si mnenje, da je to odlična ideja, delili z natanko tremi udeleženci. Takrat sem imel doma enoletno hčer, moja žena pa je delala kot natakarica v dveh restavracijah zgolj zato, da smo lahko plačevali račune.

Na mojo srečo je do aprila istega leta število učencev preraslo iz treh oseb na tri polne učilnice, tu pa se zgodba ne konča. Z vsakim nadaljnjim letom se je k nam vpisalo vse več ljudi, zato smo najeli večje prostore, dokler nismo sčasoma kupili poslopje v predmestju Burbanka, Los Angeles, Kalifornija, kjer se nahajamo še danes.

Leta 2005 smo v New Yorku odprli podružnico v enem izmed najbolj modnih predelov mesta, četrti SoHo. Po treh letih delovanja se je MUD-ova šola v poslopju v Finančni četrti iz prvotnih treh učilnic razširila na celotno nadstropje in kmalu dosegla velikost studia v Los Angelesu.

Z razvojem šole pa se je razvijala tudi MUD-ova linija kozmetičnih izdelkov. Začelo se je z manjšo kolekcijo, ki je prerasla v obsežno ponudbo unikatno pakiranih izdelkov, primernih tako za vsakodnevnega potrošnika kot za profesionalce. Danes je naša kozmetika v celotnem barvnem spektru na voljo v naši spletni trgovini in MUD-ovih izobraževalnih studiih, dostopna pa je tudi preko naše mreže partnerskih šol in pri posameznih distributerjih. Uspešen razvoj MUD-a je posledica vzpostavitve edinstvene poslovne platforme in aktivnega odgovarjanja na povpraševanje strank.

Pred dvajsetimi leti nihče ne bi mogel predvideti, da bomo tu, kjer smo danes. S središčnima lokacijama v New Yorku in Los Angelesu, vrsto MUD-ovih studiev po vsemu svetu, na ducate partnerskih šol, ki uporabljajo naš program šolanja, širitvijo naše mreže preko Evrope pa vse do Afrike, je naš doseg globalen.

Kam naprej?

V letu 2018 načrtujemo močan prodor na indijski trg z otvoritvijo novega studia MUD v Mumbaju, prav tako pa imamo pripravljen agresiven razvojni načrt za južnoafriški trg, kjer bomo odprli več MUD-ovih trgovin. In, kdo ve – morda bomo celo otvorili novo lokacijo v ZDA.

Upam, da se bomo letos z obnovljeno vizijo lahko osredotočili na našo linijo izdelkov in spletno prodajo ter še naprej razvijali našo mrežo partnerjev. Pričakujem, da se bo MUD še naprej razvijal in črpal svoj uspeh iz istih temeljnih vrednot, ki so bile od nekdaj naše osrednje vodilo – predanost učencem, strankam, zaposlenim in partnerjem. Veselim se prihodnosti in spremljanja tega, kako bo MUD še naprej podpiral skupnost umetnikov ličenja.

V tej izdaji

V tej izdaji MUD Art izpostavljamo osupljive uredniške posnetke iz New Yorka, ki so jih pripravili člani evropske in ameriške MUD-ove ekipe, dobitnik oskarja, Howard Berger, pa nam je zaupal, kako je sodelovati z zvezdniško elito in s katerimi projekti se trenutno ukvarja. Predstavljamo vam tri bivše MUD-ove učence – Angela Radefeld-Wrighta, Loro Arellano in Nicole Faulkner – njihove edinstvene zgodbe in uspehe, v pogovoru z J. Sterlingom iz New Yorka pa smo izvedeli vse o poučevanju in kako uspeti v svetu umetnikov ličenja. Iz Los Angelesa se javljamo z reportažo o spektakularnem delu Shanne Cistulli, predstavljamo pa vam tudi nove produkte in tehnike ličenja.

MUD Art je izid skupnega dela globalne MUD-ove ekipe. Upam, da vas bo letošnja izdaja navdihnila in vam podrobneje predstavila celotno MUD-ovo ponudbo in storitve. Veselim se naslednjih dvajsetih let!

Tate Holland

 

Prevedla: Mojca Marinšek