Zgodovina MUD šole

Make-up Designory je bil ustanovljen v letu 1997, v želji da bi ustvarili prostor za izobraževanje make-up artistov v industriji. Ustvarili smo prosto, ki je okrepljen s podporo strokovnjakov iz make-up industrije.

MUD je imel na začetku dve učilnici v kraju Toluca Lake v Kaliforniji. Ponujali smo izobraževanje za beauty make-up, character make-up in specialne efekte. Po treh letih smo se preselili v prijetnomesto Burbank in odprli še 5 učilnic ter šolo doponilis pisarnami za administracijo, trgovino z izdelki za študente in foto studio.

Danes sta šola in trgovina v isti stavbi in na isti lokaciji, administrativne pisarne smo preselili v sosednjo stavbo in dodali še 3 nove učilnice, knjižnico in študentsko kavarno. Še vedno ponujamo iste programe, dodali smo airbrush, essentials of hairstyling, portfolio development in nekatera dodatna neprofesionalna izobraževanja. V Valenci, v Kaliforniji imam tudi skladišče MUD izdelkov, kjer je tudi naša glavna pisarna.

Nismo se razširili samo lokalno, temveč tudi svetovno. V letu 2005 smo odprli šolo v New Yorku s štirimi učilnicami, pisarno, trgovino v drugem nadstropju v SoHu, kjer smo kmalu dodali še 6 novih učilnic in pisarne z dostopom do trgovine za končne uporabnice. Devet let kasneje smo potrebovali še več prostora in preselili šolov v Financial District . Naša trenutna lokacija je v celotnem petnajstem prostoru, v čudoviti zgodovinski stavbi American Express in ponuja devet učilnic, administrativne pisarne in trgovino za študente.

Naša zgodba se nadaljuje v Aziji, Evropi, San Diegu, Kaliforniji in Giant Spring, MT. Našo viziji želimo prenesti v svet z vrhunsko make-up izobrazbo!
Naš koncept in filozofijo lahko najdete po svetu in v vseh MUD šolah in studiih ter delu, ki ga opravljamo.